Over Monique

Home  >>  Over Monique

Wie is Monique Peters…

Monique Peters; fotocredit: Studio Indruk

Dit ben ik…

Getrouwd met een Fries in 2009, moeder van een zoon sinds 2011 en sinds 2014 van een dochter. Geboren en getogen in Nijmegen en nu woonachtig in Nijmegen-Noord, tussen Arnhem en Lent in.


Hobby’s: tuinieren, fotografie, zingen, haken, naaien en breien.


Sportieve activiteiten: fietsen, hardlopen, Pilates, skiën, wandelen en hopelijk ook snel weer eens zeilen.


Mijn favoriete manier van vakantievieren is kamperen met de caravan (we hebben een Kip Hyline uit 1992), óók met de wintersport.
De ultieme plek om te zijn voor mij is in de bergen.

“Ik vind mezelf geen echte ondernemer zoals de ondernemers die grote bedrijven opbouwen. Maar ik ben wel iemand die graag kansen aangrijpt, ook al vind ik het onbekende vaak heel spannend.”

Achtergrond

Na de middelbare school heb ik Levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de HAS Den Bosch. Deze HBO-opleiding heb ik in 1999 afgerond. Maar een werkzaam leven in deze richting zag ik niet zitten. De gezondheidszorg lonkte daarentegen wel. Even heb ik overwogen om opnieuw de studieboeken in te duiken, maar zonder een gericht doel besloot ik na een cursus Medische Terminologie me te gaan richten op de ondersteunende taken binnen de gezondheidszorg.

Ik ben daarna vele jaren met veel plezier werkzaam geweest voor o.a. het Radboudumc en ik heb er heel veel geleerd. Tien jaar geleden moest er gereorganiseerd en worden en die reorganisatie bleek dé uitgelezen kans om een droom waar te maken: het starten van een eigen bedrijf! 

“Ik hoorde geregeld van mensen om mij heen dat ze een praktisch probleem hadden: te druk op het werk, een extra project of een event dat georganiseerd moest worden, uitval van medewerkers enzovoort. Ik dacht dan ‘kon ik maar even inspringen en hem/haar/ze uit de brand helpen’. Dat zette mij aan het denken, want er was duidelijk behoefte aan dergelijke – tijdelijke -ondersteuning.”

Wat is mijn doel

Natuurlijk doe ik het om een inkomen te hebben, dat is als het goed is het doel van iedere ondernemer. Maar de dankbaarheid van een vastgelopen ondernemer, een ondernemer die weer zicht heeft op het doel wat het ooit had, dat is onbetaalbaar en een enorme fullfillment.

“Ik ben altijd meer gericht op kwaliteit dan op kwantiteit, wil graag goed zijn in mijn werk. Ik zet mij graag in voor de doelstellingen van mijn opdrachtgevers, om hen te ontlasten en het gezamenlijke doel te bereiken. Als het voor hun voelt alsof ik ‘een van hen’ ben en ik tegelijkertijd kwaliteit en een frisse blik toevoeg, heb ik mijn doel bereikt.”

Meer over mijn kennis en kunde te weten komen?

Mijn overige (zakelijke) activiteiten

Een oplettende lezer heeft al een paar keer ‘fotografie’ voorbij zien komen. Ik noem mijzelf (nog) geen fotograaf, maar ik vind mezelf goed genoeg om betaalde opdrachten te doen. Meer daarover is te lezen en te zien op www.memiq.nl.

Daarnaast ben ik websitemanager van ZWANGER024.nl, de website met alle regionale informatie voor zwangeren in Nijmegen en omgeving.

Muziek


Music
Connects
People

you are what you listen to

Muziek is erg belangrijk voor mij, maar ik kan niet met alle muziek aan goed werken. Daarom heb ik een playlist samengesteld met fijne werkmuziek.

Probeer em maar eens!

Nog even dit…

Ik ben voorstander van het duurzaam leven dus ook van duurzaam ondernemen. Zo werk ik voornamelijk digitaal en print zo min mogelijk (behalve mijn planner). Het thuiswerken zorgt ervoor dat ik optimaal gebruik kan maken van de opgewekte energie van de zonnepanelen op ons dak en de warmte in huis van de warmtepomp. Ons huis heeft dan ook een A++-label.

Als ik met de auto ga probeer ik zoveel mogelijk activiteiten te combineren in een rit, maar bij voorkeur pak ik de fiets. En uiteraard doen we maximaal aan afval scheiden, hergebruiken we bijvoorbeeld verzendmateriaal en let ik naast prijs en kwaliteit ook op de sociale aspecten en milieuaspecten bij de inkopen die ik doe. Kortom, ik durf te beweren dat ik groen bezig ben!

Meer over mij persoonlijk te weten komen?
Volg dan mijn socials!