3 zinvolle tips voor iedereen

Home  >>  algemeen  >>  3 zinvolle tips voor iedereen

3 zinvolle tips voor iedereen

On oktober 5, 2022, Posted by , in algemeen, efficiency, With No Comments

Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw blog op deze website. Dit keer een luchtiger onderwerp: zinvolle tips. Niet eens ondernemer gerelateerd, hoewel…

 

Pasjes kwijt

Ben jij wel eens je bankpasje kwijtgeraakt? Of heb je er wel eens een gevonden? De (gouden?) tip hiervoor las ik op Linkedin: maak 1 eurocent over naar diegene die het pasje kwijt is geraakt met de omschrijving ‘ik heb je pasje gevonden, bel me op 06-…’ Toch heel fijn om niet al je passen te hoeven blokkeren en dan weer deblokkeren toch?
Ik kwam bij dit bericht omdat iemand uit mijn digitale netwerk op Linkedin dit bericht deelde. Anders had ik het nooit gelezen. Mijn tip is dus: schrijf ook eens iets zinvols op LinkedIn wat niet alleen maar met jouw business van doen heeft maar waar iedereen wat aan heeft. Dit bericht is inmiddels bijna 20.000 geliket en dat in nog geen week!

Telefoon kwijt

Afgelopen februari tijdens de wintersport vond zoonlief een telefoon op de piste. Dat hij dat ding zag liggen was al wonderlijk genoeg. Maar nog wonderlijke was het dat we de rechtmatige eigenaar van de telefoon hebben kunnen vinden. De vader van de eigenaar was zo slim om te bellen naar het toestel, toen ze er eenmaal achter waren dat het toestel kwijt was. Mijn persoonlijke tip: zet een telefoonnummer (van iemand anders uiteraard) of je mailadres op je vergrendelscherm (via instellingen en startscherm), doe een visitekaartje in het hoesje of plak een sticker met dezelfde gegevens op de achterzijde van je toestel. Dat voorkomt een hoop stress. En wie weet wat voor leuk contact het nog eens kan opleveren!

Concentratie kwijt

Je kent het wel: je begint al met het volgende terwijl het ene nog niet afgerond is. Of je begint telkens aan iets anders om die lastige klus te vermijden. Of er komt juist helemaal niets uit je vingers (lees: brein). Enorme productiviteitskillers die volgens drs. Chantal in haar Linkedinpost supermakkelijk op te lossen is: kauwgom met muntsmaak! Begin een minuut of 5 voordat je moet pieken met kauwen en het geeft je een concentratieboost van minstens een kwartier. Kom maar op met de deadlines!
Overigens heeft drs. Chantal wel meer hele leuke weetjes over neuromarketing, dus volg haar voor een dagelijkse portie breinnailers (mijn persoonlijk tip ;))
Behalve de schrijvers van bovenstaande posts mag je mij ook volgen op Linkedin! Ik ben geen actieve poster maar wel een actieve volger.
Comments are closed.