Heerlijk! Zo’n opgeruimde mailbox

Home  >>  e-mail  >>  Heerlijk! Zo’n opgeruimde mailbox

Heerlijk! Zo’n opgeruimde mailbox

On februari 13, 2023, Posted by , in e-mail, efficiency, With No Comments

Ik heb vandaag weer even een uurtje – of 2 – besteed aan het opruimen van mijn mailbox. Bijna 3000 zinloze mailtjes waar ik nooit meer iets mee zal doen, of ooit mee gedaan heb! Dat ruimt dus lekker op. En je weet het: een opgeruimde mailbox is een opgeruimd hoofd.

Maar hoe pak je dat nou aan?

Ten eerste: maak er een jaarlijks terugkomend iets van. Normaal doe ik dit in januari, maar ik was er nog niet toe gekomen. Vandaag was zo’n net-niet-dag. Er moet nog een boel maar geen idee waar te beginnen en ik wil dan toch met een tevreden gevoel de dag afsluiten. Nou, ik garandeer je: met 3000 mailtjes weggooien voelt dat zeker goed! En omdat het een jaarlijks terugkerend ding is, hoef ik er ook niet als een berg tegenop te kijken.

Als het moment daar is, dan is het echt een kwestie van gewoon beginnen. En niet de mail gaan lezen! Die kans heb je al gehad en nu is het oud nieuws. Meteen deleten, per stuk of in een batch, net wat fijner voor jou werkt.

Tip: schrijf je meteen uit van al die nieuwsbrieven die je toch niet leest.

Ik heb hier al eens eerder iets over geschreven…

Hulp nodig?

Of liever laten doen dan het zelf doen? Allemaal mogelijk. Bel, mail of app me!

 

Comments are closed.