5 Handige (gratis!) tools die je niet wil missen!

Home  >>  communicatietools  >>  5 Handige (gratis!) tools die je niet wil missen!

5 Handige (gratis!) tools die je niet wil missen!

In de categorie ‘we kunnen het leuker én makkelijker maken’ presenteer ik hier: de 5 handige gratis tools om het online (thuis)werken leuker, makkelijker én veiliger te maken!

Webcam

Niet elke computer heeft een ingebouwde camera. Je kunt daar een webcam voor kopen (bijvoorbeeld bij Kruidvat voor €10), maar je kunt ook van je telefoon een webcam maken. Download de software voor op je computer en download de app op je telefoon via de appstore. Zorg ervoor dat beide apparaten op dezelfde wifi aangesloten zijn en als het goed is heb je nu een draadloze webcam. Geschikt voor Windows, Mac of Ubuntu. 

https://iriun.com

Mijn schermverdeling
Mijn derde scherm op tablet

Extra scherm

Wie wil dat nou niet: een tweede scherm. Of misschien zelfs een derde, om bijvoorbeeld je e-mail op te zetten? Ik gebruik daar mijn tablet voor. Op beide heb ik Splashtop XDisplay geïnstalleerd. Werkt overigens alleen met een kabeltje ertussen. Maar je hebt dus supereenvoudig zo een tweede (of derde of vierde) scherm erbij! En het grappige: je tablet blijft ook gewoon zijn tabletfunctionaliteiten houden zoals touchscreen.

https://www.splashtop.com/nl/wiredxdisplay

Ondersteuning op afstand

Je hebt vast al wel eens van Teamviewer gehoord. Superhandig programma als je even wat digitale hulp nodig hebt. Voorwaarde is wel dat je allebei een (geüpdate) versie moet hebben draaien, maar of het Windows of MacOS is maakt niet uit. Diegene die de hulp nodig heeft geeft de codes door en de digitale hulpverlener kan zo op de computer, tablet of smartphone inloggen. 

https://www.teamviewer.com/nl/ (ook in de appstore)

WhatsApp for web

Ik heb het ook al genoemd in de chatblog van vorige week, maar ik noem em hier nog een keer omdat het echt superhandig is: de webtool van WhatsApp. Sterker nog: voor zowel Windows als MacOS kun je het ook als programma downloaden.

Even een kort berichtje sturen gaat makkelijk via de telefoon. Maar soms is het een langer of uitgebreider gesprek. Bovendien zitten we tegenwoordig veel achter de computer en het typen is meestal op een toetsenbord makkelijker dan op de telefoon. Had ik het gemak van het delen van foto’s en andere documenten al genoemd? Kortom, deze toepassing is echt superhandig. Ik zou niet meer zonder willen! 

Gebruik je een andere chatapp, check dan daar de mogelijkheden, want de meesten hebben deze toepassing inmiddels ook.

https://web.whatsapp.com

https://www.whatsapp.com/download

Netwerkscanner

Als laatste een veiligheidstooltip. De netwerkscanner. Niet iedereen heeft luxe van een inwonende ICT’er die ervoor zorgt dat netwerk superveilig is. En zeker als je thuis werkt is het wel fijn om te weten dat er niemand met je mee kan kijken of gebruik maakt van jouw bandbreedte. Ik gebruik daarvoor de app ‘Fing’ voor. Maar er zijn tal aan andere mogelijkheden, zoals ‘Who’s on my WiFi’ en ‘WiFi-scanner’. Welke je ook kiest, weet wat er in je WiFi omgaat!

https://www.fing.com (ook beschikbaar in de appstore)

Geef een reactie