Coronapositief

Home  >>  prive  >>  Coronapositief

Coronapositief

On april 9, 2020, Posted by , in prive, tags , , With No Comments

Lieve vrienden/bekenden/volgers,

Als de tamtam zijn werk goed gedaan heeft weet je inmiddels vast al wel dat Johannes hét gevreesde Coronavirus heeft opgelopen. Het begon vorige week dinsdag met een kuchje en de volgende dag had ie koorts. Vrijdag heeft ie zich laten testen en diezelfde avond kregen we het bericht dat hij inderdaad Corona had. 

Van China naar Italië naar Duitsland naar Nederland naar de (over)buren – overigens niet bewezen – naar ons huis…

De eerste tweeëneenhalve week de hele crisis lag hier de focus op thuisscholing en het werk van Johannes. Zowel in de ICT als in de directe zorg was zijn optimale inzet nodig en daar hebben we zoveel mogelijk aan meegewerkt. Helaas is dit ook (waarschijnlijk) de oorzaak van de situatie waar we nu in zitten. Of het nu ongeschikt materiaal, onvolledig materiaal, verkeerd gebruik van materiaal of procedures, we zullen het nooit weten, maar feit is nu dat wij nu in quarantaine zitten. Wat dat precies inhoudt en hoe wij ermee omgaan kom ik nog op terug.  De hele situatie heeft in elk geval heel veel vragen opgeleverd, ook bij de kids, die de richtlijnen noch het RIVM of de GGD al hebben kunnen beantwoorden. 

Met Johannes gaat het ‘wel ok’. Geen koorts, geen benauwdheid, wel hoesten en héél erg moe. Oh, en geen geur- en smaakwaarneming. Dat laatste is misschien best handig, want ik moet dus nu koken ;). De kinderen vinden het supermoeilijk dat ze niet meer buiten mogen spelen en zijn bij tijd en wijl ook behoorlijk recalcitrant (je kent het vast wel: ‘NEE!!!’, en: ‘WIL IK NIET’). En ik doe een poging om alle ballen in de lucht te houden, en dat gaat de ene dag beter dan de andere. Soms voelt het net als ‘die vorige periode’, al lijkt het nu toch pittiger te zijn. Gelukkig is het mooi weer, hebben we een ruim huis en hebben we een tuin.

We hebben van velen al hele lieve ondersteunende berichtjes gekregen, zijn we erg blij mee dus dankjewel. Op de vraag of we de boodschappen geregeld krijgen: dat lukt vooralsnog. Mocht dat anders worden, laten we het weten 🙂

NB i.v.m. praktische toestanden heb ik dit privebericht op mijn zakelijke website geplaatst.

Geef een reactie