Warm he…

Home  >>  algemeen  >>  Warm he…

Warm he…

On augustus 17, 2020, Posted by , in algemeen, tips, tags , , , , , , With No Comments

Wat is het warm he… Gelukkig niet meer zo erg als dat het de afgelopen weken was, maar het huis is de warmte nog lang niet kwijt.

Om dat zo min mogelijk van invloed te laten zijn op mijn productiviteit heb ik mijn persoonlijke hittewerkplan in werking gesteld:

  1. Water drinken: minimaal 2x een fles per twee uur. Een watertap met 5 liter lijkt handiger, maar dat water wordt op den duur toch warm en even van je werkplek af is ook goed. En ik laat het koele water dan ook meteen even over mijn polsen stromen. Op de een of andere manier koel je daar erg goed van af.
  2. Koele lucht: een raam openzetten is op dit moment niet de oplossing en een ventilator geeft onrust en doet papier en stof opwaaien. En eerlijk gezegd zit ik liever zo min mogelijk in geairconditione… ruimtes met airco. Om toch iets van een koel briesje te ervaren heb ik de UltraChill aangeschaft. Die blaast niet hard, draait niet, heeft een gezellig sfeerlichtje en… je kunt er een lekker etherisch olietje aan toevoegen! Te verkrijgen via Bol.com voor nog geen €30.
  3. kleding: het liefst zou je misschien helemaal niets aan willen, maar dat is ook een beetje raar. En het is ook juist goed om wel iets aan te hebben. Maar zorg voor ademend en vochtopnemende stoffen zoals katoen en linnen. Mijdt zoveel mogelijk de polyester die je als een plastic omhullen.
  4. Afkoelen: mocht het nou echt te erg worden, dan ga ik met mijn voeten in een koud voetenbad zitten. Ook daar een etherisch olietje in en je hebt meteen aan voetverzorging gedaan.
  5. Werktijd verkorten (tip van René): elk uur zeker 10 minuten van je werkplek afgaan (te combineren met de eerste tip).

Siesta

Ik heb het vaak genoeg geprobeerd, onder het mom van ‘omdat het kan’, om buiten te werken. Voeten in het zwembad, halfliggend in de hangmat, in de loungehoek. Maar eerlijk gezegd heeft het nooit tot echte verbetering van productiviteit geleid. Mijn nieuwe tactiek: binnen werken en werk verspreiden. Oftewel: overdag op het heetst van de dag een siësta inplannen. In de zuidelijke warme landen werken ze immers ook zo min mogelijk overdag en leven ze vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds. Aangezien ik geen ochtendmens ben zal 5.00u opstaan er voorlopig niet inzitten, maar in de avonduren nog het een en ander doen gaat mij over het algemeen prima af.

Maak je niet druk…

En misschien nog wel het belangrijkste van alles: maak je niet druk. Alles wat vandaag niet lukt, gaat morgen vast beter. Of overmorgen. Van stress is niemand beter geworden. Wat mij vandaag niet lukt, schrijf ik op op mijn to do lijst van deze week. En alles wat daar niet van lukt was blijkbaar ook geen prioriteit om het deze week te doen.

Tips?

Welke gouden tip heb jij nog voor mij om op te nemen in mijn hittewerkplan?

Oh ja, vergeet niet om naast genoeg (water) drinken ook genoeg te eten. Dit zijn dagen dat je even wat meer suiker en zout nodig hebt dan normaal.

Geef een reactie