Factsheet #1: startende ondernemer

Home  >>  starter  >>  Factsheet #1: startende ondernemer

Factsheet #1: startende ondernemer

On maart 21, 2016, Posted by , in starter, With Reacties uitgeschakeld voor Factsheet #1: startende ondernemer

Zoals al eerder gemeld wil ik mijn ervaringen bundelen en delen met anderen. Inmiddels ben ik twee maanden starter en heb ik al heel wat informatie kunnen verzamelen om mijn ervaringen te kunnen delen met andere startende ondernemer. Het is dus tijd om mijn eerste factsheet uit te geven!

UWV

Doordat bij mijn werkgever mijn functie kwam te vervallen werd ik ‘boventallig verklaard’. Oftewel: ik had nog wel een baan maar geen werk meer. Tot zover de illusie van de veiligheid van een vast contract. Na een bepaalde periode kwam ik in een uitkeringssituatie terecht. En dan kun je ervoor kiezen om elke maand te voldoen aan de sollicitatieplicht, maar ik zag het voor mezelf als het uitgelezen moment om de stap te wagen voor mezelf te beginnen. Want het UWV biedt hier namelijk de mogelijkheid toe. Sterker nog, je wordt er volledig in begeleid. En als het uiteindelijk toch niet lijkt te lukken verval je terug in je WW-recht. Kortom, niets te verliezen dus.

op de kaart

Dan heb je een plan, een naam, een KvK-nummer, maar hoe zorg je er nou voor dat de klant jou vindt? Als zelfstandig ondernemer ben je dus niet alleen maar met je ‘core business’ bezig, je bent tegelijk je eigen Marketing Adviseur, Web specialist, Administrateur, Secretaresse, Copy Writer en Sparring Partner. Er komt dus best wel veel bij kijken.

Ondernemen behoeft innovatief nadenken over de behoeften van je klanten. Uit al deze ideeën moet je die ideeën halen die voor jouw bedrijf het meest waardevol zijn en het dichtst bij je kerncompetenties liggen. Dit is een proces van denken en doen.

Bedenk wel dat je moet doen waar je goed in bent en dat er vele ondernemers zijn die je met raad en daad terzijde kunnen staan. Waarschijnlijk niet altijd kostenloos, maar dat hoeft ook niet. Beter goed van start dan half begonnen.

FACTSHEET #!: T&T STARTEN ALS ONDERNEMER

Sparren?

Behoefte om eens te sparren? Dat kan altijd! Dat kan online, telefonisch of live. Neem gewoon eens contact op en dan spreken we wat af.

Comments are closed.