Factsheet #2: een website maken

Home  >>  starter  >>  Factsheet #2: een website maken

Factsheet #2: een website maken

On april 5, 2016, Posted by , in starter, With Reacties uitgeschakeld voor Factsheet #2: een website maken

Na mijn eerste factsheet wilde ik toch nog even wat dieper ingaan op het maken van een website. Dat klinkt namelijk eenvoudiger dan het is. Kwam ik dus achter.

Voorheen klikte je een paar pagina’s in elkaar, een paar zoekwoorden erbij vermelden en het was al snel goed. Tegenwoordig moet het aan zoveel meer voldoen. Uiteraard moet je het allemaal doen zoals je het zelf wilt, maar als je gevonden wil worden op het World Wide Web zijn er toch wel een paar tools om rekening mee te houden. Deze tools heb ik op een rijtje in mijn tweede factsheet gezet.

Zichtbaarheid in Google

En dat is handig om als basis te gebruiken, maar naarmate ik er langer mee bezig ben en dieper in de materie graaf, hoe meer ik erachter kom dat het pittige kost is. Ik heb inmiddels zeventien A4’tjes volgetypt met adviezen en tips om mijn zichtbaarheid in de zoekmachines (voornamelijk Google) te kunnen vergroten. Dan hebben we het over SEO, linkbuilding, metadescription, on-site links, anchortext. In marketingbedrijven blijkt de functie ‘SEO text writer’ al echt te bestaan! Tja, daar kunnen wij kleine ondernemers natuurlijk niet tegenop met onze huis-tuin-en-keuken gekrabbel.

Kortom, begin goed en start met mijn tips om een website te bouwen, de rest komt met de tijd.

Je mag me trouwens ook vragen om jouw website te bouwen want die mogelijkheid bestaat.

FACTSHEET #2: EEN WEBSITE MAKEN

Comments are closed.