Factsheet #3: werkend geld

Home  >>  algemeen  >>  Factsheet #3: werkend geld

Factsheet #3: werkend geld

On mei 15, 2016, Posted by , in algemeen, starter, With Reacties uitgeschakeld voor Factsheet #3: werkend geld

Het kwam op mijn pad en ik heb het maar meteen in een factsheet verwerkt: hoe kan ik mijn geld laten werken zodat het geld opbrengt? Hoe kan ik rijk worden?

Geld maakt niet per se gelukkiger, maar het is wel fijn als je het hebt. Geldzorgen hebben is misschien wel de meest nutteloze zorg in deze maatschappij. Dus als je het hebt: zorg ervoor dat het dan ook wat doet!

Sparen is uit

Dat sparen tegenwoordig niets meer opbrengt is waarschijnlijk bij iedereen nu wel doorgedrongen. En toch zullen de meeste mensen hun zuurverdiende centen naar de spaarrekening brengen. Ik ook. Zonde! Want we laten hier echt geld mee liggen!

Ik ben het toch maar eens gaan uitzoeken om het op rijtje te kunnen zetten.

slapend rijk wordenInvesteren is hip

Het meest bekende is waarschijnlijk wel het investeren in aandelen. Je moet dan alleen wel een risico durven, willen en kunnen lopen. Dan heb je nog de mogelijkheid om te investeren in bedrijven, perpetuals en crowdfunding. Dit brengt risico’s met zich mee maar staat wel een hoog rendement tegenover. Wil je het op safe spelen, dan zet je je geld vast in spaardeposito’s of zet je het op een beleggingsrekening.

Assistentie

Als zelfstandig ondernemer is het maar de vraag of je die financiële armslag hebt om te kunnen (be)sparen danwel te investeren. Dat laatste doe je waarschijnlijk al in je eigen onderneming. Hoogstwaarschijnlijk gaat deze factsheet aan jou voorbij, maar wat ik je wel ter overweging mee zou willen geven is deze investering in je onderneming: een virtual assistant! Iemand die jou helpt met diverse klusjes zodat jij tijd hebt om je met jou core business bezig te houden.

Het inhuren van assistentie is geen luxe
maar een kans om meer van je bedrijf te kunnen maken.

Hoe je het ook went of keert: zorg ervoor dat als je geld overhoudt dit ook zinvol ergens insteekt zodat het ook wat oplevert.

FACTSHEET #3: WERKEND GELD (RIJK WORDEN)

Comments are closed.