Welkom bij MNQpeters | PA voor de ZZP

Home  >>  algemeen  >>  Welkom bij MNQpeters | PA voor de ZZP

Welkom bij MNQpeters | PA voor de ZZP

On januari 17, 2016, Posted by , in algemeen, starter, With 1 Comment

Het is een feit: ik ben officieel voor mezelf begonnen! Een starter, ZZP’er, ondernemer. eigen baas. Geef het beestje maar een naampje, maar met de inschrijving bij de KvK is het keiharde realiteit geworden. 

De inschrijving

Dit was eigenlijk nog het makkelijkste van alles, de inschrijving. Op de website van de Kamer van Koophandel vul je alvast gegevens in en op het kantoor – wel eerst afspraak maken – zet je er een handtekening op. Niets meer, niets minder. Nou ja, bijna dan. Je moet uiteraard wel een plan hebben met een idee wat je wil gaan doen. En gelukkig had ik die al klaar. Mijn ondernemingsplan besloeg maar liefst zeventien kantjes lang. Sterker nog, ik had zelfs twee plannen! Want bij mij blijft het vaak niet bij een enkel idee. Dus voor de andere ideeën had ik ook maar meteen een plan uitgewerkt.

Het plan

De basis van het plan is dat ‘het ontzorgen van ondernemers‘ (helpen van andere ZZP’ers) waarbij ik gebruik kan gaan maken van mijn mogelijkheden om snel inzicht in een situatie te kunnen krijgen, orde in chaos te scheppen, mijn organisatietalent en computervaardigheden te gebruiken. Dit samengevat wordt dan:

” MNQpeters | Thuis in jouw onderneming ”
voor het optimaliseren van kantoorprocessen
voor creatieve oplossingen en het bedenken van alternatieven

Een duidelijk doel hebben en een afgebakende doelgroep schept verheldering. Aan de andere kant wil ik mezelf ook niet beperken. Het is net zo goed dat de MKB gebruik kan gaan maken van mijn diensten, evenals particulieren. Desalniettemin is de doelgroep waarop ik me voornamelijk richt de ZZP’er, omdat ik verwacht dat deze groep mijn hulp het beste kan gebruiken.

” De PA voor de ZZP: Your Personal Office Manager (op afstand) “

Al het begin…

startende ondernemer ZZP starterAl het begin is moeilijk. Ook bij het opbouwen van een eigen onderneming. Hoe ga ik klanten vinden? Waar ga ik ze zoeken? Oftewel: hoe ga ik geld verdienen? En hoe moet dat dan vervolgens met de belastingdienst? Als starter komt er best wel veel op je af heb ik wel gemerkt. Gelukkig zijn er veel instanties en websites met informatie en tips hierover. En ik heb al bedacht dat alles wat ik in dit stadium leer wil gaan vastleggen, beschrijven en beschikbaar stellen voor andere (startende) ondernemers. We hoeven immers niet allemaal het wiel steeds weer opnieuw uit te vinden.

Maar ook: hoe ga ik dit combineren met mijn gezin met twee jonge kinderen en fulltime werkende echtgenoot? Twee voordelen heb ik wel: ik ben niet afhankelijk van kantoortijden en ik ben een avondmens dus ik kruip met gemak in de avonduren nog even achter de computer.

Hoe dan ook: ik heb er superveel zin in! Na een paar jaar moederen is het hoog tijd dat ik me weer op de arbeidsmarkt begeef. En wat is er niet mooier dan dat te doen met mijn eigen passies!

” Jouw ambitie is mijn passie! “

One Comment so far:

  1. Anoniem schreef:

    Beste Monique, ik wens jou heel erg veel succes en vooral ook heel veel plezier met je bedrijf. Met jouw ambitie en enthousiasme gaat het jou wel lukken! X

Geef een reactie